Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: Η σημασία της και απλές οδηγίες για αδυνάτισμα

Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΗ παχυσαρκία αποτελεί σήμερα την συχνότερη αρρώστια των πολιτισμένων λαών και αφορά για διαφορετικούς λόγους άτομα κάθε κοινωνικοοικονομικής κατάστασης. Έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία και μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης. Κοστίζει στα συστήματα υγείας περισσότερο απ΄ όσο η αντιμετώπιση του καρκίνου και αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο και δαπανηρότερο πρόβλημα της δημόσιας υγείας στις χώρες που ονομάζονται «αναπτυγμένες». Η μεγάλη της συχνότητα οδήγησε στη δημιουργία πολλών ινστιτούτων αδυνατίσματος, τα οποία θεωρητικά φροντίζουν την εμφάνιση των ατόμων αυτών, ακόμη και με γεύματα τα οποία πρόθυμα τα παραδίδουν στο σπίτι. Όλα αυτά δείχνουν τη σημασία του προβλήματος και το πεδίο εκμετάλλευσης από επιτήδειους. Δηλαδή με άλλα λόγια την μάστιγα αυτή της εποχής μας, η πολιτεία σήμερα την αντιμετωπίζει με την «βοήθεια» της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συνήθως με μη ιατρικά μέσα (την άφησε δηλαδή στα χέρια της κερδοσκοπίας).
Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να δώσει σαφείς πληροφορίες για το τι είναι καλό και τι όχι στη δίαιτα, τι βλάπτει και τι ωφελεί και έχει σαν σκοπό του να περιορίσει στην
ταλαιπωρία των ήδη ταλαιπωρημένων ατόμων από το υπερβολικό τους βάρος. Δεν στοχεύει να στερήσει την ποσότητα, αλλά να καθοδηγήσει για την καταλληλότητα ή μη των τροφών. Ελπίζω να προσφέρει αυτό που επιθυμούν οι συμπαθείς συνάνθρωποί μας και να τους βοηθήσει να βρουν το ιδανικό τους βάρος και την αυτοεκτίμηση που έχασαν.

Έκδοση 2005, σελίδες 83
University Studio Press, Αρμενοπούλου 32, 2310-208731, ΤΚ 54635

Κατεβάστε αυτό το βιβλίο (490 KB)