ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΕΡΙΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΑΕΡΙΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ
Μετά την επιτυχία που γνώρισε η πρώτη έκδοση του βιβλίου «Ερμηνεία αερίων αίματος» μεταξύ των γιατρών κάθε ειδικότητας και τα εγκωμιαστικά σχόλια που αποκόμισε, πήρα το θάρρος και τη δύναμη να επανεκδώσω το βιβλίο αυτό με την προσάρτηση νέων κεφαλαίων.

Στη νέα αυτή έκδοση περιέχονται στοιχεία για τον αερισμό των πνευμόνων, τα οποία δεν υπήρχαν στην πρώτη, όπως επίσης και τα χάσματα. Ακόμη έγινε επέκταση του κεφαλαίου των ρυθμιστικών συστημάτων, έτσι ώστε να γίνει περισσότερο κατανοητό. Προστέθηκε το κεφάλαιο των αντιρροπήσεων, αλλά και ο ρόλος του ήπατος στην οξεοβασική ισορροπία. Τέλος έγινε ανάπτυξη και του θέματος των μεθόδων ερμηνείας των αερίων αίματος (Βοστόνης, Κοπεγχάγης, Stweart). Με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο ολοκληρωμένη η νέα έκδοση, έτσι ώστε να μπορεί το βιβλίο αυτό να αποτελέσει οδηγό για τη διάγνωση των οξεοβασικών διαταραχών, ακόμη και των μη μυημένων στο θέμα.

Ελπίζω και πάλι η έκδοση αυτή να αποτελέσει συνέχεια της επιτυχούς πορείας της πρώτης και να δώσει σε όσους το επιθυμούν την ευκαιρία να γνωρίσουν με απλό και κατανοητό τρόπο τα αέρια του αίματος και την ερμηνεία τους.

Κομοτηνή 2015                                                                                                                           Μαυροματίδης Κωνσταντίνος

Έκδοση 2015, σελίδες 185,
Εκδόσεις Ροτόντα, Καμβουνίων 8, 54621, 2310-285785, Θεσσαλονίκη