3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας


Αφίσα σεμιναρίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας που θα διεξαχθεί στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2009.

Το σεμινάριο που φέτος έχει ως θέμα «Μεταβολισμός ύδατος και νατρίου – Οξεοβασικές διαταραχές σε ειδικές καταστάσεις» αποτελεί συνέχεια των εκπαιδευτικών προσπαθειών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και του Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Φιλοδοξία μας είναι μέσα από πέντε θεματικά στρογγυλά τραπέζια και ένα κλινικό φροντιστήριο να αναλύσουμε σε βάθος θέματα σημαντικά αλλά και αμφιλεγόμενα και να συνδυάσουμε την παρουσίαση των σύγχρονων ερευνητικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών εξελίξεων με την κλινική εφαρμογή τους.

Ως τόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου επιλέχτηκε, σε μικρή απόσταση από την Πτολεμαϊδα, το γραφικό και ιστορικό χωριό Βλάστη Κοζάνης ελπίζοντας να καταφέρουμε να συνδυάσουμε τη γνώση και την επιστήμη με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα ενός παραδοσιακού χωριού που θα δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο διήμερο Σεμινάριο μας.

Προσδοκούμε στην παρουσία και την ενεργό συμμετοχή σας και σας περιμένουμε όλους στη Βλάστη στο 3ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας.Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιστροπης

Χρήστος Κατσίνας

Υπεύθυνος Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
Γ. Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
Κωνσταντίνος Μαυροματίδης

Διευθυντής Νεφρολογικού Τμήματος
Γ. Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»


Οργάνωση:
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
Νεφρολογικό Τμήμα Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»


Υπό την Αιγίδα της:

Ελληνική Νεφρολογική Εταιρία

Ελληνικής Νεφρολογικής ΕταιρείαςΟργανωτική επιτροπή:
Πρόεδροι:

Κ. Μαυροματίδης
Χρ. Κατσίνας


Μέλη:

Ε. Καλογιαννίδου
Κ. Πιπύρος
Δ. Σιβρίδης
Ν. Σωτηρακόπουλος
Μ. Τέρση
Τ. Τσίτσιος