4ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας


Αφίσα σεμιναρίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Φθάσαμε στη διοργάνωση του 4ου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας, το οποίο αφορά στο μεταβολισμό του καλίου και θα πραγματοποιηθεί στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2010 στη Μαρώνεια Ροδόπης.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει και φέτος το Νεφρολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Πτολεμαϊδας. Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε στρογγυλά τραπέζια, όπου θα γίνει σε βάθος αναφορά στο κάλιο και στις διαταραχές του από διακεκριμένους ομιλητές και ένα κλινικό φροντιστήριο όπου τέσσερις σχολιαστές θα παρουσιάσουν περιστατικά με υπο- ή υπερκαλιαιμία και θα γίνει στη συνέχεια ανάλυση και συζήτηση με τη συμμετοχή του ακροατηρίου.

Στόχος μας είναι και πάλι να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο απλά το θέμα μας, να γίνει κατανοητό και να συζητηθεί σε βάθος, ένα κεφάλαιο ιδιαίτερα σημαντικό στην καθημερινή κλινική πράξη. Φυσικά είναι περιττό να τονίσουμε ότι το σεμινάριο ενδιαφέρει τους κλινικούς ιατρούς κάθε ειδικότητας (ειδικούς και ειδικευόμενους). Εμείς ως οργανωτική επιτροπή θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στην όμορφη Μαρώνεια και θα είμαστε πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουμε.

Σας ευχόμαστε καλή και ευχάριστη διαμονή στην όμορφη και πολυ-πολιτισμική Ροδόπη και εποικοδομητική συμμετοχή στην επιστημονική μας εκδήλωση.Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιστροπης

Κ. Μαυροματίδης

Διευθυντής Νεφρολογικού Τμήματος
Γ.Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»
Χρ. Κατσίνας

Διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»


Οργάνωση:
Νεφρολογικό Τμήμα Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»


Υπό την Αιγίδα της:

Ελληνική Νεφρολογική Εταιρία

Ελληνικής Νεφρολογικής ΕταιρείαςΟργανωτική επιτροπή:
Πρόεδροι:

Κ. Μαυροματίδης
Χρ. Κατσίνας


Μέλη:

Τ. Τσίτσιος
Ν. Σωτηρακόπουλος
Ε. Καλογιαννίδου
Ν. Καπλάνης
Σ. Ίβκοβιτς