Αγαπητοί συνάδελφοι


Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο 5ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Υγρών, Ηλεκτρολυτών και Οξεοβασικής Ισορροπίας, που θα διεξαχθεί στις 23 & 24 Σεπτεμβρίου 2011. Ως τόπος διεξαγωγής του Σεμιναρίου επιλέχτηκε για δεύτερη φορά το γραφικό και ιστορικό χωριό Βλάστη Κοζάνης, σε μικρή απόσταση από την Πτολεμαΐδα.

Το Σεμινάριο που φέτος έχει ως θέμα «Μεταβολισμός ασβεστίου και φωσφόρου» αποτελεί συνέχεια των εκπαιδευτικών προσπαθειών της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και του Νεφρολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ενώ είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.

Φιλοδοξία μας είναι μέσα από έξι θεματικά στρογγυλά τραπέζια να αναλύσουμε σε βάθος θέματα σημαντικά αλλά και αμφιλεγόμενα και να συνδυάσουμε την παρουσίαση των σύγχρονων ερευνητικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών εξελίξεων με την κλινική εφαρμογή τους. Επίσης στο πλαίσιο του Σεμιναρίου θα λάβει χώρα το κλινικό φροντιστήριο με θέμα «Μεταβολικές διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας», που απευθύνεται σε ειδικευόμενους γιατρούς.

Σας ευχόμαστε εποικοδομητική συμμετοχή στην επιστημονική μας εκδήλωση και καλή διαμονή στην όμορφη Βλάστη!

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

Χρήστος Κατσίνας
Διευθυντής Μονάδας Τεχνητού Νεφρού
Γ. Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

Κωνσταντίνος Μαυροματίδης
Διευθυντής Νεφρολογικού Τμήματος
Γ. Ν. Κομοτηνής «Σισμανόγλειο»